Tartalom szekció
Inspiráció
Mézes mustáros csirkemell
Ha valami igazán különlegeset szeretnél a grillrácsra tenni, próbáld ki ezt az isteni mézes-mustáros csirkemell receptet! A szaftos, füstösre grillezett hús és az édeskés-fűszeres pác tökéletes párosítás – garantáltan leveszi a vendégeket a lábukról. Könnyen elkészíthető, mégis igazi ínyenc fogás!
Mit uzsizzon a gyerek? 11 egészséges nassolnivaló (nem csak) kicsiknek
Az elmúlt évben a gyerekeknek nagy része sokkal több időt tölt otthon, mint bármikor máskor. Ezzel együtt pedig sokszor szembesülnek a szülők azzal, hogy az étkezések össze-vissza vannak, hogy a gyerekek mindig ennének valamit, és hogy ha a főétkezések meg is vannak tervezve, el vannak készítve, a kisétkezések sokszor elmaradnak.
5 izgalmas öntet a saláta- és grillszezonra
Egy jó öntettel a legunalmasabb salátát is fel lehet dobni, ahogy egy jó szósz az egyszerűen sóval-borssal sült húsokat, halakat is új szintre tudja emelni.
Húsvéti kalács gluténmentesen
A gluténmentes sütésben talán a legnagyobb kihívást a kelt tészták okozzák. Vágyunk nyilván a régi ízekre, az állagra, a kelt tészta foszlósságára. Ezt olyan lisztekből, amik nem tartalmaznak sikért, roppant nehezen tudjuk elérni.
Tonkatsu vagyis japán rántott karaj mártogatóssal
Egy jó rántotthús minden családi ebéd alapja. De hogyan tehetnénk még izgalmasabbá ezt a klasszikust?
Shaksuka - avagy lecsó másképp
Egy őrületesen fűszeres, lehetőség szerint az alján már odakapott isteni kaja ez, benne csücsülő tojásokkal és sok petrezselyemmel.
Az első, célirányos gluténmentes vásárlás
A cöliákia diagnózisát nem könnyű lelkileg feldolgozni. Úgy érezzük, hogy fenekestül fordult fel az egész életünk. Hiába tudtunk jól sütni, főzni, mindent újra kell tanulnunk az alapoktól. Új alapanyagokkal kell megismerkednünk, de szerencsére nincs olyan hagyományos ételalapanyag, aminek ne lenne gluténmentes alternatívája, vagy ne tudnánk valamivel helyettesíteni.
Ötízű hagymás kacsamell
A hízott kacsamellben az a jó, ami a rossz: az a szép, ujjnyi vastag zsírréteg ott a bőr alatt. Ha ügyesen bánik vele az ember, akkor finom pecsenyezsírrá olvad, és csak egy vékony réteg marad belőle a ropogós bőr alatt.
GLUTÉN-, TEJ- ÉS TOJÁSMENTES KENTUCKY FRIED CHICKEN
A gluténérzékenyek számára egyelőre csak álom, hogy egy igazi, gyorséttermi, ropogós, fűszeres bundás csirkehúst egyenek. Otthon megszólalásig hasonlót tudunk készíteni, alig pár hozzávalóval. Én most csirkemellet bundáztam, de készülhet csirkecombból, illetve szárnyból is. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint a hagyományos rántott húst, az íze viszont simán vetekszik vele. Ehetünk mellé krumplit, salátát, vagy mártogatós krémeket.
Csokis-meggyes rakott piskóta
Egy igazán könnyen elkészíthető, sütés nélküli finomság. Kezdő konyhatündéreknek is bátran ajánljuk.
Narancskrém
Előre örülök a narancskrémnek. Elképzelem, milyen jó lesz majd bekanalazni a fényes, sima, narancsszínű sűrűségbe, átadni magam az ízrobbanásnak.
FOCACCIA GLUTÉN- ÉS TEJMENTESEN
Nálunk kenyérlángos, az olaszoknál focaccia. Nevezzük is bárhogy ezt a kenyértészta alapú finomságot, biztos, hogy mindenki megtalálja a személyes kedvencét, legyen az tejfölös, hagymás feltéttel vagy jó sok olajbogyóval, aszalt paradicsommal. A gyerekek pedig egészen biztosan rajongani fognak érte, ha friss idényzöldségekkel tesszük színessé a tetejét.
MASCARPONÉS-CSIRKÉS GNOCCHI
Lopott olasz recept, egy tengerparti kisvárosban ettük, valahol Viareggio és Genova között. Azért is imádom, mert remek félkész gnocchit lehet kapni, így azzal sem megy az idő, villámgyorsan összedobható ez a kaja. Izgalmas a bazsalikomtól és a szerecsendiótól, krémes a mascarponétól, igazi kedvenc.
Mit uzsizzon a gyerek? 11 egészséges nassolnivaló (nem csak) kicsiknek
Az elmúlt évben a gyerekeknek nagy része sokkal több időt tölt otthon, mint bármikor máskor. Ezzel együtt pedig sokszor szembesülnek a szülők azzal, hogy az étkezések össze-vissza vannak, hogy a gyerekek mindig ennének valamit, és hogy ha a főétkezések meg is vannak tervezve, el vannak készítve, a kisétkezések sokszor elmaradnak.
5 izgalmas öntet a saláta- és grillszezonra
Egy jó öntettel a legunalmasabb salátát is fel lehet dobni, ahogy egy jó szósz az egyszerűen sóval-borssal sült húsokat, halakat is új szintre tudja emelni.
Húsvéti kalács gluténmentesen
A gluténmentes sütésben talán a legnagyobb kihívást a kelt tészták okozzák. Vágyunk nyilván a régi ízekre, az állagra, a kelt tészta foszlósságára. Ezt olyan lisztekből, amik nem tartalmaznak sikért, roppant nehezen tudjuk elérni.
Tonkatsu vagyis japán rántott karaj mártogatóssal
Egy jó rántotthús minden családi ebéd alapja. De hogyan tehetnénk még izgalmasabbá ezt a klasszikust?
Shaksuka - avagy lecsó másképp
Egy őrületesen fűszeres, lehetőség szerint az alján már odakapott isteni kaja ez, benne csücsülő tojásokkal és sok petrezselyemmel.
Az első, célirányos gluténmentes vásárlás
A cöliákia diagnózisát nem könnyű lelkileg feldolgozni. Úgy érezzük, hogy fenekestül fordult fel az egész életünk. Hiába tudtunk jól sütni, főzni, mindent újra kell tanulnunk az alapoktól. Új alapanyagokkal kell megismerkednünk, de szerencsére nincs olyan hagyományos ételalapanyag, aminek ne lenne gluténmentes alternatívája, vagy ne tudnánk valamivel helyettesíteni.
Ötízű hagymás kacsamell
A hízott kacsamellben az a jó, ami a rossz: az a szép, ujjnyi vastag zsírréteg ott a bőr alatt. Ha ügyesen bánik vele az ember, akkor finom pecsenyezsírrá olvad, és csak egy vékony réteg marad belőle a ropogós bőr alatt.
GLUTÉN-, TEJ- ÉS TOJÁSMENTES KENTUCKY FRIED CHICKEN
A gluténérzékenyek számára egyelőre csak álom, hogy egy igazi, gyorséttermi, ropogós, fűszeres bundás csirkehúst egyenek. Otthon megszólalásig hasonlót tudunk készíteni, alig pár hozzávalóval. Én most csirkemellet bundáztam, de készülhet csirkecombból, illetve szárnyból is. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint a hagyományos rántott húst, az íze viszont simán vetekszik vele. Ehetünk mellé krumplit, salátát, vagy mártogatós krémeket.
Csokis-meggyes rakott piskóta
Egy igazán könnyen elkészíthető, sütés nélküli finomság. Kezdő konyhatündéreknek is bátran ajánljuk.
Narancskrém
Előre örülök a narancskrémnek. Elképzelem, milyen jó lesz majd bekanalazni a fényes, sima, narancsszínű sűrűségbe, átadni magam az ízrobbanásnak.
FOCACCIA GLUTÉN- ÉS TEJMENTESEN
Nálunk kenyérlángos, az olaszoknál focaccia. Nevezzük is bárhogy ezt a kenyértészta alapú finomságot, biztos, hogy mindenki megtalálja a személyes kedvencét, legyen az tejfölös, hagymás feltéttel vagy jó sok olajbogyóval, aszalt paradicsommal. A gyerekek pedig egészen biztosan rajongani fognak érte, ha friss idényzöldségekkel tesszük színessé a tetejét.
MASCARPONÉS-CSIRKÉS GNOCCHI
Lopott olasz recept, egy tengerparti kisvárosban ettük, valahol Viareggio és Genova között. Azért is imádom, mert remek félkész gnocchit lehet kapni, így azzal sem megy az idő, villámgyorsan összedobható ez a kaja. Izgalmas a bazsalikomtól és a szerecsendiótól, krémes a mascarponétól, igazi kedvenc.