Duális képzést indít az Auchan és a Budapesti Gazdasági Egyetem

„Legyél Te a jövő kereskedője!” szlogennel indít duális felsőoktatási képzést az Auchan a Budapesti Gazdasági Egyetemmel (BGE). A képzéssel a vállalat célja, hogy megtalálják a jövő kereskedőit, elindítsák őket a pályán, és megismertessék a hallgatókkal a kereskedelmi szakma alapjait a terepen is. A gyakorlatorientált program keretében a BA Kereskedelem és Marketing alapképzés tanulói elméleti oktatásuk mellett az Auchan budaörsi központjában és áruházában szerezhetnek releváns szakmai gyakorlatot. A képzésre 2016. május 31-ig lehet jelentkezni a https://auchan.hrfelho.hu/allasajanlat/457/jelentkezes-dualis-kepzesre-2016oldalon.

A kereskedelmi vállalatok között elsőként dolgozott ki duális képzést az Auchan egy felsőoktatási intézménnyel, a Budapesti Gazdasági Egyetemmel. A kurzus időtartama 7 félév, a résztvevők tanévenként egyetemi tanulmányaik mellett összesen 22 hetet, majd egy teljes szakmai gyakorlati félévet töltenek el az Auchan budaörsi központjában. Ezalatt az idő alatt az iskolában megszerzett elméleti ismereteik mellett a diákok elsajátíthatják a szakma alapjait, illetve megismerhetik és részesei lehetnek egy multinacionális vállalat mindennapjainak, ezzel segítve őket a pályán való elindulásban. Mivel az Auchan egyik alapértéke a fejlődés, ezért a program során nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a résztvevők a gyakorlati idő alatt akár több szakterület munkájába is betekintést nyerhessenek és alapos, gyakorlati tudást szerezzenek a kereskedelem, a marketing vagy akár a logisztika területén.

A képzés először a 2015/2016-os tanévben indult, a hallgatók a 2016/2017-es tanév duális programjára 2016. május 31-ig jelentkezhetnek az Auchannál, amennyiben a felsőoktatási felvételi eljárás keretében benyújtották jelentkezésüket 2016. február 15-ig a BGE BA Kereskedelmi és Marketing szakára. A gyakorlati képzésen azok a hallgatók vehetnek részt, akiket a BGE-KVIK Kereskedelem és Marketing alapszakára felvételt nyernek és a duális képzésre átsorolnak, és akiket az Auchan több körös felvételi folyamat során kiválasztott. A hallgatók az elméleti és gyakorlati oktatás teljes ideje alatt rendszeres pénzbeli juttatásban részesülnek.

Az áruházlánc egyik humán erőforrás irányú célkitűzése, hogy megtalálja és fejlessze a fiatal tehetségeket, ezért a duális képzés mellett 2016 szeptemberében elindítja első, nemzetközi képzési programját is, a 4 éves Auchan Graduate Programot, amelyben tehetséges magyar friss diplomások és fiatal Auchan munkatársak is lehetőséget kapnak arra, hogy rekordidő alatt, a képzés végeztével stratégiai pozíciót töltsenek be a vállalatnál. Emellett az Auchan áruházak minősített gyakorlati helyekként, magasan képzett szakemberekkel biztosítanak szakmai gyakorlati lehetőséget a fiataloknak, hogy professzionális környezetben sajátítsák el leendő szakmájuk gyakorlati alapjait.

További részletek a duális képzésről, és jelentkezés az Auchan karrier oldalán:

Jelentkezési határidő az Auchan oldalán: 2016. május 31.

A program indulásának időpontja: 2016. szeptember