Áruházak Facebook Youtube Üzenet
Nagy választék kalandból
Nagy választék kalandból

Az ökológiai lábnyomról és a klímaváltozásról rendezett kiállítást a Föld Napja Alapítvány és az Auchan budaörsi áruháza

A tárlat szeptember 15-ig Budaörs Város Önkormányzatán, év végéig pedig a helyi Auchan áruházban és több budaörsi általános iskolában tekinthető meg.

Környezetvédelmi ismeretterjesztő kiállítást nyitott meg a budaörsi székhelyű Föld Napja Alapítvány és az Auchan budaörsi áruháza a Budaörsi Városháza aulájában. A tárlat az alapítvány által 2016. szeptemberében indított „Együtt az Ifjúságért – fákkal és zöldséges hétfőkkel” elnevezésű program keretében valósult meg, amelyet az Auchan az Ifjúságért Alapítvány 2 464 000 Ft-tal támogatott.

Az áruház támogatásának az volt a célja, hogy több mint két ezer budaörsi fiatalt bevonjanak az alapítvány környezetvédelmi programjába, felhívják a figyelmet ezzel kapcsolatban mindannyiunk felelősségére és azokra a hétköznapi eszközökre, döntésekre, amellyel megóvhatjuk Föld bolygónkat.  A programban helyi iskolák önkéntes diákjai és pedagógusai mellett a gyerekek szülei és szakmai segítők is részt vesznek 2017. év végéig.

A kezdeményezés részeként több budaörsi iskolában hétfőnként egy húsmentes, „C” menüt választhatnak a diákok, ezzel csökkentve a ökológiai lábnyomunkat és lassítva a klímaváltozás káros hatásait. Szintén a program keretében számos fát ültettek Budaörsön, többek között az Illyés Gimnáziumban a helyi önkormányzat támogatásával.

2016-ban az Auchan az Ifjúságért alapítvány fennállásának 20. évét ünnepelte. Ez alkalomból Magyarországon 20 társadalmi célú projekt megvalósulását támogatta Magyarországon több mint 50 millió Ft értékben.

„Az Auchannál nagyon fontosnak tartjuk, hogy osztozzunk a környezetünkben élő közösségek mindennapjaiban, és támogassuk a fontos helyi kezdeményezéseket. Az Auchan budaörsi áruházának igazgatójaként azért tartom fontosnak ezt a kezdeményezést, mert remek példát mutat az áruházunkban dolgozó több száz munkatársunknak, hogy hogyan lehet közösen, a mindennapokban tenni a környezetünkért – indokolta az áruházlánc támogatását Varga László, az Auchan Retail Magyarország budaörsi áruházának igazgatója.

„Fogy az időnk a cselekvésre, már 10 éven belül elérhetjük a kritikus 1,5 fokot, és ezzel veszélyeztetjük magunk és főként a fiatalság jövőjét. 1,5 fok nem tűnik soknak, de ha tudjuk, hogy csak –4 fokkal volt hidegebb akkor, amikor az ország területét évezredeken át vastag jégtakaró borította, már jobban elképzelhető néhány plusz fok hatása. Budaörs missziója, hogy követendő példát mutatasson a fogyasztás átalakításában” – mondta el a megnyitón Varga Éva, a Föld Napja Alapítvány vezetője.

„Bízom benne, hogy akik megtekintik ezt az elgondolkodtató kiállítást, azok soha többé nem mondják majd azt, hogy nincs mit tennünk, és ez a környezettudatos látásmód tovább erősödik majd a fiatalabb és a felnövekvő generáció körében” -  mondta a kiállítás kapcsán Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

2016 az innováció és a terjeszkedés éve volt az Auchannál

Az Auchan Retail Magyarország 2016-ban 19 áruházban és 18 töltőállomáson 350,4 milliárd Ft éves bruttó forgalmat, 3,8 százalékos forgalmi fejlődést ért el. A vásárlások száma 43 millióra nőtt, az előző évhez képest 3 százalékkal növekedett. A vállalat mérleg szerinti eredménye pe...

Tovább olvasom
Rajzpályázat általános iskolásoknak!

Húsvét alkalmából a csömöri Auchan áruház rajzversenyt hirdet meg az 1-4. osztályos és 5-8.osztályos tanulók számára az alábbi témában: „Húsvéti hagyományok”.

Tovább olvasom
170 000 eurós támogatást adott át az Auchan Magyarország 20...

A Szolidaritás Napján 20. évfordulóját ünnepelte az Auchan az Ifjúságért Alapítvány. Civil szervezetek támogatásával és színes családi programokkal ünnepelte országszerte a Szolidaritás Napját az Auchan október 5-én. Az áruházlánc mind a 19 áruháza és központi irodája ezen a napo...

Tovább olvasom